Μια από τις πιο όμορφες παρουσιάσεις βιβλίων, σε μια αξέχαστη βραδιά, είχαμε την τύχη και τη χαρά να ζήσουμε στο ανανεωμένο Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντίνου μας άνοιξε πραγματικά τη καρδιά της με ένα χείμαρο, λέξεων, εικόνων και ήχων με άρωμα καλοκαιρινό, στην πρώτη της ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος με τίτλο “Πέτρα Αιώνια”. Το βιβλίο ανέλυσαν διεξοδικά ο Σπύρος Αραβανής, φιλόλογος, ποιητής και ο Διονύσης Μαρίνος, δημοσιογράφος, συγγραφέας. Ποιήματα από τη συλλογή διάβασε με συναίσθημα και γλαφυρότητα η ηθοποιός Βερόνια Αργέντζη. Στη συνέχεια της βραδιάς η καλλιτέχνιδα μας ταξίδεψε ερμηνεύοντας δικά της τραγούδια σε στίχους και μουσική, με την ίδια στην κιθάρα και την ερμηνεία και τον εξαιρετικό Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3642990 (14:00 – 22:00) Διδότου 3, Κολωνάκι #ToBarakiTisDidotou #ΤοΜπαράκιΤηςΔιδότου

*Οι φωτογραφίες είναι ευγενική χορηγία της Αγγελικής Παπαϊωάννου

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου