Παρουσίαση βιβλίου στο Μπαράκι της Διδότου: “H βασίλισσα και η Αλένια” της Κατερίνας Ντίνου

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, βρεθήκαμε στο Μπαράκι της Διδότου-Πολυχώρος Πολιτισμού, για να συστηθούμε και να μας συστηθεί η Αλένια. Η Αλένια είναι το alter ego  της υπέροχης τραγουδίστριας και συνθέτριας Κατερίνας Ντίνου, η οποία εναπόθεσε την καρδιά και τις σκέψεις της πάνω σε χαρτί και με τίτλο “Η βασίλισσα και η Αλένια”, μας παρουσίασε το νέο της βιβλίο.

Μέσα σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα, οι εκδόσεις “Υδροπλάνο”, μας σύστησαν αρχικά τη νέα τους συνεργασία με την Κατερίνα Ντίνου, και έπειτα η συγγραφέας Άννα Γαλανού, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Κωστής Σαββιδάκης και ο ποιητής-στιχουργός-συγγραφέας Δημήτρης Λέντζος, μίλησαν με τα πιο όμορφα λόγια τόσο για το νέο βιβλίο όσο και για την καλλιτέχνιδα. Ο κύριος Σαββιδάκης, μας διάβασε αποσπάσματα από τη “Βασίλισσα και την Αλένια”, και μας μετέφερε, έστω και νοερά, στον παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό κόσμο της Αλένιας-Κατερίνας.

Στη συνέχεια, η ίδια η δημιουργός, μαζί με τον συνεργάτη της, Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο, μας τραγούδησε το “Τραγούδι της Αλένιας”, σε δική της μουσική και στίχους, καθώς και δικές της άλλες δημιουργίες και επιλογές. Μέσα σε ένα χαρούμενο και εγκάρδιο κλίμα, η συγγραφέας υπέγραψε το νέο της έργο, πριν κλείσει μια όμορφη βραδιά Παρασκευής. Της ευχόμαστε η νέα αυτή αρχή να έχει την ανάλογη όμορφη συνέχεια!

Φωτογραφίες εκδήλωσης: Aγγελική Παπαϊωάννου

DSC_0217

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου