Γράφει η Κατερίνα Μπουκάλα

Για δεύτερη χρονιά στο Χυτήριο παρουσιάζεται η ξεκαρδιστική κωμωδία ΒΑΜ-ΒΑΜ! των Ray Cooney & John Chapman, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Εμείς βρεθήκαμε την Τρίτη 26/01/2016 στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης.

Μια εξοχική κατοικία κάπου στη Σταμάτα Αττικής, ένα συντηρητικό ζευγάρι, ένα φιλικό ζευγάρι, ένας λιγάκι ιδιαίτερος διακοσμητής, μια υπηρετριούλα και μερικοί ακόμα κάπως παράξενοι γνωστοί – άγνωστοι μεταξύ τους εμπλέκονται σε ένα ερωτικό γαϊτανάκι. Το ένα ευτράπελο μετά το άλλο έρχεται να μπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ερωτικά μπερδέματα και μη χειρότερα.

Μια κωμωδία με στοιχεία φάρσας. Οι συνεχής έξυπνες ατάκες των ηθοποιών προκαλούν γέλιο μέχρι δακρύων. Αυθορμητισμός και χιούμορ, ο πιο σωστός συνδυασμός. Η απόδοση του κειμένου με περίτεχνο τρόπο μας μεταφέρει στην Ελλάδα και στα πρόσωπα του σήμερα.

Ο ταλαντούχος θίασος του BAM-BAM! χαρίζει στιγμές γέλιου στο κοινό. Κάθε χαρακτήρας που εμφανίζεται στη σκηνή σου δίνει και έναν λόγο παραπάνω για να γελάσεις. Το συντηρητικό ζευγάρι (Σ.Καλυβάτσης και Σ.Παυλίδου), από το πουθενά στα πρόθυρα του χωρισμού, προκαλεί γέλιο με την ατυχία του. Το φιλικό ζευγάρι (Π.Κοντογιαννίδης-Χ.Παππά), μια από τις αιτίες του κακού, με χιούμορ και χωρίς αναστολές.

Το σκηνικό μας μεταφέρει στο σπίτι του ζευγαριού, όπου γίνεται ανακαίνιση. Το γούστο του καλογυμνασμένου διακοσμητή είναι λίγο ιδιαίτερο και όχι συνηθισμένο, με αποτέλεσμα ακόμη και τα ίδια τα σκηνικά αντικείμενα να προκαλούν γέλιο, δένοντας απόλυτα με την έξυπνη σκηνοθεσία του Γ. Βάλαρη.

Γάμος, φιλία, δουλειά, ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, μέχρι την τελευταία στιγμή όπου ο καθένας παίρνει τη θέση του. Εάν εσείς βρισκόσασταν μπλεγμένοι στο ερωτικό γαϊτανάκι τι θα κάνατε;


 

Αναλυτικές πληροφορίες από τον Οδηγό Θεάτρου

BAM – BAM!
Κωμωδία
σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

Χυτήριο

Κατερίνα Μπουκάλα

Κατερίνα Μπουκάλα

Ονομάζομαι Κατερίνα Μπουκάλα (ψευδώνυμο Kate Hilverost), είμαι τελειόφοιτη Θεατρολογίας. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου. Παράλληλα με τις σπουδές παρακολούθησατο εργαστήρι Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας, Laboratory of Scenography (LSA), της Μαρίας Χανιωτάκη και συμμετείχα στην Έκθεση Αποφοίτων στο Φουαγιέ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις 14/06/2012. Επιπρόσθετα έχω συνεργαστεί με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ως Βοηθός Παραγωγής το 2012.Ασχολούμαι ενεργά με τη θεατρική συγγραφή. Το πρώτο μου θεατρικό έργο παρουσιάστηκε στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στο θέατρο Προσκήνιο στις 9-10-11 Οκτώβρη 2015, με τον τίτλο «’Όσα ποτέ δεν είπα».
Κατερίνα Μπουκάλα