«Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, στη «Γκαλερί Δημιουργών»

Η «Γκαλερί Δημιουργών», παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, «Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!» Για πρώτη φορά ο ήρωας Νικηταράς, σε θεατρική σκηνή μαζί με την ασθενή κόρη του.

Ακόμα ένα έργο από τη πένα του γνωστού θεατρικού συγγραφέα όπου αυτή την φορά, μας παραδίδει τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου σε μια καθηλωτική παράσταση…

Ένας ήρωας του 1821, που στα Δερβενάκια, έσπασε τρία σπαθιά!

Που ποτέ του, δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα.

Που φυλακίστηκε άδικα για 2 χρόνια σ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς. Ένας Έλληνας, που μετά την επανάσταση τυφλώθηκε από τις κακουχίες και το ξύλο και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται, επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα.

Που είδε να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό!

Ο Νικηταράς! Ήταν αυτός, που πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ούτε η πατρίδα, ούτε κ ουδείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του… Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή!!

Συντελεστές:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου

Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός

Φωτισμοί-ήχοι: Σάββας Σουρμελίδης

Σκηνικά-κουστούμια: Φαίδρα

Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης

Φωτογραφίες: Μάνος Βλαστός- Αλέξανδρος Τζανακάκης

Πρόγραμμα παράστασης: Μαρλού Ξηνταριανού.

Βίντεο: Αλέξανδρος Τζανακάκης

Δημόσιες σχέσεις-επικοινωνία: Χρύσα Κατσιματίδου- Αγγελική Μεταξά, Βάλια Αμπατζή –Χριστιάνα Φωτιάδη

ΣΣ. Την κατασκευή σπαθιού του Νικηταρά (ακριβής απομίμηση) επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης –τεχνίτης, Νίκος Κορφιάτης στην Λευκάδα.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χρίστος Γεωργίου(Νικηταράς) Σάρα Τερζή (τρελο-Σοφιά)

Γκαλερί Δημιουργών

Χελιδονούς 28 Κηφισιά

Τηλ. 693 414 3411

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου