Στις 24, 25 και 26 Ιουνίου, ώρα 21:30, στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” παρουσιάζεται η νέα θεατρική παραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με τη συγγραφική υπογραφή του γνωστού θεατρικού συγγραφέα  Γιώργου Α. Χριστοδούλου.

Το θεατρικό κείμενο του γνωστού θεατρικού συγγραφέα “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του…”  αναπτύσσεται κατόπιν ιστορικής έρευνας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της μητέρας του/Μάνας Ελλάδας, μία θεατρική παράσταση με ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον. 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γιώτα Κουνδουράκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Πολυτίμης Μαχαίρα, ενώ την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Ραφαήλ Πυλαρινός. 

Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ενσαρκώνει επί σκηνής ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ενώ τον ρόλο της Μάνας Κολοκοτρώνη-Μάνας Ελλάδας ερμηνεύει η Ιωάννα Γκαβάκου.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία/Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιώτα Κουνδουράκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ραφαήλ Πυλαρινός
Χορογραφία/κίνηση: Άρτεμις Ιγνατίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Χελιδώνη
Γραφιστικός σχεδιασμός/επιμέλεια: Χρυσόστομος Σπετσίδης

Πρωταγωνιστούν 

Στο ρόλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ο Κωνσταντίνος Καζάκος  και δίπλα του ως Μάνα Κολοκοτρώνη/Μάνα Ελλάδα, η Ιωάννα  Γκαβάκου. 


Σημείωμα συγγραφέα

Ομολογώ, πως ήταν μια δύσκολη προσπάθεια, διότι προσπάθησα να αναστήσω ένα σύμβολο.
Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Με τιμά ιδιαίτερα, καθώς το έργο μου το αγκαλιάζει η μαγική μουσική του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού. Ευχαριστώ την σκηνοθέτιδα  κα. Γιώτα Κουνδουράκη, την σκηνογράφο κα. Πολυτίμη Μαχαίρα, τους δυο πρωταγωνιστές του έργου, αλλά και όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες της παράστασης.
Θα ήμουν όμως αγνώμων,  αν δεν πω άλλο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, κο. Μύρωνα Μιχαηλίδη, και στην Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε, κα. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, για την τιμή αυτή.
Προσωπικά, μέσα από τα ιστορικά κυρίως θεατρικά μου έργα, δεν κάνω τίποτα άλλο, παρά να προσπαθώ να σηκώσω τη χώρα μου, έστω… δύο πόντους ψηλότερα! Το αν τα καταφέρνω θα το κρίνετε εσείς, όπως εσείς άλλωστε, κρίνετε και κάθε θεατρική μου γραφή.
Και μη ξεχνάτε… Όλα είναι μνήμη. Μνήμη και Ιστορία.
Και η Ιστορία πάντα έχει τους πρωταγωνιστές της. 

Σας ευχαριστώ.
Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Θεατρικός συγγραφέας

Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας 20 € (γενική είσοδος) ή 10 € (άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, φοιτητές), από:
– Το Κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, Τετάρτη με Κυριακή, από τις 11:00 – 19:00
– Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 με 15:00 και 17:00 με 20:00.
– Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00. – Το viva.gr.
Η έκδοση των εισιτηρίων από τα σημεία προπώλησης, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και η εξόφληση με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διάρκεια παράστασης: 80’

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου