Γράφει η Ναταλία Εμμανωλίδη

Το kallitexnes.gr παρεβρέθηκε στη παράσταση «Το Μετά» που λαμβάνει χώρα στο πολυχώρο L.A. Theater στο Γκάζι. Ο χώρος του θεάτρου είναι εκπληκτικός! Μοντέρνος, απλός, οικείος έκανε την αναμονή ευχάριστη.

Οι θέσεις των θεατών βρίσκονταν πιο ψηλά από την θεατρική σκηνή, σε αμφιθεατρική διάταξη. Έτσι η ακουστική και η οπτική επαφή με τα δρώμενα του έργου ήταν εξαιρετική. Οι τοίχοι, το δάπεδο, οι θέσεις, οι κουρτίνες, όλα βαμμένα με μαύρο χρώμα! Τα σκηνικά απλά χωρίς να φλυαρούν. Όλα αυτά συνέθεσαν στη μοντέρνα όψη της παράστασης που συνάδει πλήρως με το χώρο του θεάτρου.

Το κείμενο επιμελήθηκαν ο Γιάννης Διακονικόλας και η Ειρήνη Κυδωνάκη. Οι δύο αυτοί λοιπόν, συγγραφείς-ηθοποιοί προσπάθησαν να μεταφέρουν στο σανίδι ένα ψυχολογικό θρίλερ κινηματογραφικού επιπέδου, με τεράστια επιτυχία! Παρά τη δυσκολία της αμεσότητας της σκηνής του θεάτρου, οι δύο αυτοί νέοι καλλιτέχνες μπόρεσαν να παίξουν μια μικρή κινηματογραφική ταινία ζωντανά επί σκηνής. Το έργο έχει πολλά δραματικά και κωμικά στοιχεία και αφήνει ένα μήνυμα ότι «στους ανθρώπους τίποτα δεν είναι πολλές φορές όπως δείχνει».

Ο σκηνοθέτης, Μάνος Αντωνίου, συνετέλεσε με την σειρά του στην επιτυχία της εν λόγω παράστασης. Υπήρξαν στιγμές που οι ηθοποιοί βρέθηκαν ανάμεσα στο κοινό ή και πίσω από αυτό, γεγονός που έκανε τους θεατές να βιώνουν πιο έντονα τις εξελίξεις. Η προβολή βιντεοσκοπημένων σκηνών έδιναν πιο ρεαλιστική χροιά στο έργο και σε συνδυασμό με την μουσική επένδυση, που ταίριαζε απόλυτα, ενέτειναν την συναισθηματική φόρτιση του κόσμου.

Η νεαρή ηλικία του θιάσου αποπνέει φρεσκάδα και αυθορμητισμό. Οι υποκριτικές δυνατότητες των ηθοποιών υποστήριξαν πλήρως τους χαρακτήρες που υποδυθήκαν. Ο Ηλίας Πετροπουλέας, ο πιο έμπειρος του θιάσου, ξεχώρισε με την ερμηνεία του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η υπόλοιποι ομάδα στερούταν σε κάτι.

Η παράσταση «Το Μετά» με το σύγχρονο ύφος της μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές. Είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για το απόγευμα του Σαββάτου.


Αναλυτικές πληροφορίες από τον Οδηγό Θεάτρου

Το Μετά
Ψυχολογικό Θρίλερ
σε σκηνοθεσία του Μάνου Αντωνίου

LA Theater