Ο Δημήτρης Παπανικολάου μας μιλάει για τον ρόλο του στις “Άγριες μέλισσες”

Τον Δημήτρη Παπανικολάου, τον γνώρισα αρχικά ως αστυνομικό στην ταινία του Θανάση Τσαλταμπάση, “Τσάρλι”, έπειτα ως Σεν Κλερ στην “Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά”, και λίαν συντόμως (συγκεκριμένα από αυτή τη Δευτέρα, 26/10, το βράδυ), θα τον θαυμάσω τόσο εγώ όσο και όλοι μας ως Δήμο Φωτόπουλο, στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, τις “Άγριες-μέλισσες”.

Γνωρίζοντας την αγάπη, τη φροντίδα, και το απόλυτο δόσιμό του σε κάθε ρόλο, δεν θα μπορούσα να μην του θέσω και κάποιες ερωτήσεις που αφορούν το νέο του αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα. Οι απαντήσεις του, για άλλη μια φορά, καταδεικνύουν το πάθος, το μεράκι και την επιθυμία για δημιουργία, που τον διακατέχουν. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι νέο μας ετοιμάζει και καλή επιτυχία στη νέα του αυτή τηλεοπτική εμφάνιση!

Δημήτρη, με μεγάλη μας χαρά σε βλέπουμε να συμμετέχεις στην τηλεοπτική σειρά η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό όλων μας, τις “Άγριες Μέλισσες”. Πώς ακριβώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και τι σε έκανε να πεις το ναι; 

Δ.Π: Ακριβώς επειδή αυτή η σειρά τυγχάνει και της δικής μου εκτίμησης, ενδιαφέρθηκα, πέρασα από δοκιμαστικό και πήρα τον ρόλο που υποδύομαι και με τον οποίο βρήκα τα “γράδα” μου από την στιγμή που μου δόθηκε το κείμενο.   

Ποιον ακριβώς ρόλο υποδύεσαι στην τηλεοπτική σειρά και τι γνώμη έχεις σχηματίσει σχετικά με αυτόν; 

Δ.Π:  Στις “Άγριες Μέλισσες” υποδύομαι τον Δήμο Φωτόπουλο, τον ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρείας στην Αθήνα του 1965, όπου ο Τάκης (Αργύρης Πανταζάρας) φέρνει την Δρόσω προκειμένου να την ακούσω και να της κάνω δίσκο.

Βρήκα τον Φωτόπουλο, έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα με κύρος και προσανατολίστηκα εξαρχής στο να τον αποδώσω πέραν του προφανούς. Δηλαδή, όχι απαραίτητα ως τον κλασικό μάγκα και τύπο της νύχτας με όλα τα κλισέ χαρακτηριστικά αλλά ως έναν άνθρωπο που αφενός του αρέσει πολύ η Δρόσω και η φωνή της και αφετέρου ακολουθεί το “πρωτόκολλο” της εποχής.  Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόσωπο κομβικό για την Δρόσω και την καριέρα που ονειρεύεται την δεδομένη στιγμή. Τώρα,…η συνέχεια επί της οθόνης. Εμφανίζομαι σε τέσσερα επεισόδια της σειράς, όχι συνεχόμενα, δηλαδή η προβολή τους ξεκινάει ανήμερα του Αγίου Δημητρίου και καταλήγει κατά τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Σύντομο, αλλά ελπίζω όχι ανερμάτιστο πέρασμα από την σειρά.

122022064_791678734954366_7041607600836839933_n

Στις “Άγριες Μέλισσες” υποδύομαι τον Δήμο Φωτόπουλο, τον ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρείας στην Αθήνα του 1965, όπου ο Τάκης (Αργύρης Πανταζάρας) φέρνει την Δρόσω προκειμένου να την ακούσω και να της κάνω δίσκο.

Δ.Π: Υπάρχει οργάνωση στη σειρά κι έτσι δουλέψαμε εποικοδομητικά και μεστά με τον σκηνοθέτη Σπύρο Μιχαλόπουλο και τους υπόλοιπους συνεργάτες. Με τον Αργύρη και την Δανάη Μιχαλάκη με τους οποίους μοιραστήκαμε σκηνές, ένιωσα πως επικοινωνήσαμε γρήγορα. Το καλό κλίμα και οι ‘’καλημέρες’’ από την πρώτη μου επίσκεψη στα Κάπα Studios μου έκαναν εντύπωση, ειδικά που ήταν κόντρα στο…μουντό κλίμα της εποχής. 

Aν και καλλιτέχνης κυρίως του θεάτρου, έκανες την υπέρβαση φέτος και αποφάσισες να συμμετέχεις στην τηλεόραση. Τι έχεις να μοιραστείς μαζί μας σχετικά με αυτή την εμπειρία; Θα ήθελες να ξαναεμφανιστείς σε ανάλογη τηλεοπτική παραγωγή; 

Δ.Π: Κάνω τηλεόραση μετά από αρκετό καιρό συμμετέχοντας σε μια σειρά που ξεχώρισα και που σίγουρα κάνει την διαφορά. Ειδικά φέτος που η χρονιά είναι λογικά ιδιόμορφη για το θέατρο, προσαρμοζόμαστε σε αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε. Από εκεί και πέρα παίζει τον ρόλο της και η τύχη.

Παρόλο που αναμφίβολα χαρακτηρίζομαι ηθοποιός του θεάτρου, μου αρέσει πολύ η τηλεόραση και θεωρώ λάθος μου που δεν την έχω κυνηγήσει αρκετά. Αλλά… συν Θεώ… ποτέ δεν είναι αργά.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που κάνει τις “‘Αγριες Μέλισσες” να ξεχωρίζουν τόσο και να έχουν γίνει τόσο αγαπητές στο ευρύ κοινό; 

Δ.Π: Μια φροντισμένη καθημερινή σειρά η οποία δεν αποτελεί και τη συνηθισμένη συνταγή αλλά αφορά σε μια άλλη εποχή, με ερμηνείες που κερδίζουν τον κόσμο απ’ ό,τι φαίνεται, με ωραία φωτογραφία και ενδιαφέρουσα πλοκή, δεν γίνεται να μην κάνει την διαφορά. Επίσης ο κόσμος, με τα ζόρια που τραβάει σε αυτή τη φάση, βλέποντας τα δεινά που περνάνε οι τρεις βασικές ηρωϊδες, ίσως ξορκίζει τα δικά του προβλήματά ή έστω καταφέρνει να τα νιώθει  διαφορετικά.   

Μέσα σε όλες τις αλλαγές που έχουν επέλθει λόγω κορονοϊού, πιστεύεις ότι θα γίνει μια στροφή προς την τηλεόραση; Κι αν γίνει κάτι τέτοιο, με ποιον τρόπο θα διασφαλιστεί η απαραίτητη ποιότητα;

Δ.Π: Οπωσδήποτε ο μερικός έστω εγκλεισμός στο σπίτι που ισχύει αυτή την περίοδο (και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα) οδηγεί πολύ κόσμο στην τηλεόραση και συνεπώς και τα κανάλια σε περισσότερες παραγωγές. Τώρα σε ό,τι αφορά την ποιότητα καλό θα είναι να αποτελεί βασικό κριτήριο και πυξίδα. Όμως ποτέ δεν θα αντικατασταθεί η ανάγκη για την μαγεία που προσφέρει το θέατρο και η ζωντανή επαφή. Γι’ αυτό χρειάζεται λίγη (ελπίζω) υπομονή. 

Υπάρχουν κάποια σχέδια στα σκαριά για τον χειμώνα και τη νέα χρονιά που έρχεται; 

Δ.Π: Βρίσκομαι σε αρχικές επαφές για μια νέα τηλεοπτική συνεργασία που με ενδιαφέρει και μένει να δούμε αν ενδιαφέρεται και η άλλη πλευρά για μένα! Να είστε σίγουροι πως σε περίπτωση που ευοδωθεί οι Kallitexnes.gr, θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν σχετικά.

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου