Οι kallitexnes.gr, αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις με τη δύναμη του λόγου και ιδιαίτερα του χιουμοριστικού, αποφάσισαν να θέσουν 13 καίριες ερωτήσεις σε γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ο ηθοποιός-μουσικός Στέφανος Καλλιανίδης, απαντά με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό γύρω μας και μέσα μας. 

Τώρα που οι μέρες της καραντίνας  βρίσκονται (επιτέλους) σε αντίστροφη μέτρηση,  πόσες ημέρες  έχετε τελέσει υπό καθεστώς “ελεύθερης πολιορκίας” και τι νιώθετε για όλο αυτό; 

Σ.Κ: Δε χρειάστηκε η καραντίνα. Ελεύθερος πολιορκημένος μια ζωή.

Πώς περνάτε ένα 24ωρο στο σπίτι εν καιρώ κορονοϊού;  Τελικά, πόσα ακριβώς πλακάκια έχει η κουζίνα σας; 

Σ.Κ: Μελετώντας τον έρωτα και τη ζωή.

 Όλο αυτό είναι παγκόσμια συνομωσία ή απλά έφτασαν οι εξωγήινοι; 

Σ.Κ: Παγκοσμιοποίηση

Τι θετικό πιστεύετε ότι έφερε η εμφάνιση του κορονοϊού στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ανθρώπους και καταστάσεις; 

Σ.Κ: Το θετικό είναι ότι……………. αυτό.

Πείτε μας αν θέλετε, κάποιους τίτλους βιβλίων και μουσικών επιλογών που σας έχουν συντροφεύσει όλες αυτές τις μέρες. 

Σ.Κ: Βιβλίο: Συμπόσιο του έρωτα (να ανακαλύψουμε τι σημαινει ο έρωτας για μας)  Ταινία: ο κύκλος των χαμένων ποιητών (να ανακαλύψουμε τι είναι ζωή για μας) Μουσική: Σοπεν, να ηρεμήσουμε από τη ζωή (μας).

Επειδή οι ερωτήσεις αυτές είναι προορισμένες ώστε να μας κάνει όλους να ευθυμήσουμε (τρόπον τινά), πείτε μας ένα αστείο meme (δικής σας έμπνευσης ή που έχετε ήδη διαβάσει) ή ανέκδοτο που αγαπάτε. 

Σ.Κ: Για όλο αυτό που ζούμε, ταιριάζει το ”Καλό εεεεεε;;;”

 Όταν κάποτε τελειώσει όλο αυτό, πώς φαντάζεστε ότι θα είναι ο κόσμος και ο άνθρωπος γενικά; 

Σ.Κ: Πιο δυνατοί.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν λυθεί η καραντίνα; 

Σ.Κ: (Ελεύθερο πλέον) έρωτα με ό,τι αγαπώ στη ζωή.

Περιγράψτε μας την ιδανική Πρωτομαγιά για εσάς. 

Σ.Κ: 1 Μαΐου 1886.

Πώς φαντάζεστε ότι θα είναι φέτος ο μήνας Μάϊος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; 

Σ.Κ: Χαμένος μήνας (όπως και μερικοί ακόμα που θα ακολουθήσουν).

Αν θέλετε, κάντε ρίμα ή βρείτε συνώνυμα με τις ακόλουθες λέξεις : καραντίνα, πανικός, βήχας, πυρετός, βαρεμάρα, γκρίνια, μίρλα, κορονοϊός, Κίνα, σπίτι. 

Σ.Κ: Μια αρρώστια από την Κίνα, name κορονοϊός, μας έστειλε σε καραντίνα, με πυρετό και πανικό. Πακέτο είναι βήχας, μίρλα, στο σπίτι μέσα καναπέ, Αλέκα, Νίκος, Πέτρος, Βίρνα, με βαρεμάρα και καφέ.

Ποιο τραγούδι αφιερώνετε τόσο στον εαυτό σας όσο και στην αγαπημένη σας καραντίνα; 

Σ.Κ: Μακριά από ‘δω να φύγεις, να φύγεις, να φύγεις.

Και για το τέλος, μια ευχή για το μέλλον!

Σ.Κ: Αμήν και πότε!

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου