Συνέντευξη τύπου για την “Ποντικοπαγίδα” της Αγκάθα Κρίστι στο θέατρο “Νέος Ακάδημος”

Οι kallitexnes.gr, έπειτα από το ευγενικό κάλεσμα της Νταίζης Λεμπέση, είχαν τη χαρά να παρευρεθούν στη συνέντευξη τύπου του έργου της Αγκάθα Κρίστι “Ποντικοπαγίδα”, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, στο θέατρο “Νέος Ακάδημος”.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με ανανεωμένο casting, το δημιούργημα της Αγγλίδας δημιουργού του αστυνομικού διηγήματος, με επίσημη πρεμιέρα σήμερα 1η Οκτωβρίου στις 6:00, υπόσχεται στο θεατρόφιλο κοινό ψυχική ένταση, παιχνίδια σκέψης και μυστήριο.

Στη συνέντευξη τύπου, μέσω των ερωτήσεων των δημοσιογράφων, οι πρωταγωνιστές με ιδιαίτερη προθυμία και ενδιαφέρον για τη δουλειά και το κοινό τους, μας μίλησαν για τη νέα διανομή, για το πνεύμα του θεατρικού έργου, για τη σημασία και τον συνδυασμό μυστηρίου και μαύρου χιούμορ, καθώς και για την αξία των παλιών ηθοποιών στα νεότερα, σημερινά δεδομένα. Για πολλές ώρες επίσης οι καλλιτέχνες, δέχτηκαν να φωτογραφηθούν ή να δώσουν συνεντεύξεις, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν τη νέα θεατρική σεζόν.

Το διάσημο αυτό αστυνομικό διήγημα της Αγκάθα Κρίστι, το οποίο περιγράφει με παραστατικό τρόπο ένα μυστήριο δολοφονίας, γεμάτο με υποβόσκον, λεπτό, μαύρο χιούμορ (το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι κωμωδία), άνοιξε ως θεατρικό στο  West End του Λονδίνου το 1952 και παίζεται ακόμα μέχρι και σήμερα (με μια παύση το έτος 2020 λόγω κορονοϊού).

Οι παραστάσεις της “Ποντικοπαγίδας”, θα λαμβάνουν χώρα πέντε φορές μέσα στην εβδομάδα: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 19:00, Σάββατο 18:00, Κυριακή 20:30. Η νέα διανομή, περιλαμβάνει τους εξής ηθοποιούς (αλφαβητικά): Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Πολυδερόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χάρης Τζωρτζάκης, Σάννυ Χατζηαργύρη.

Ευχόμαστε ειλικρινά μια εξίσου επιτυχημένη θεατρική σεζόν, γεμάτη με συγκινήσεις, πολύ μυστήριο και λιγάκι…μαύρο χιούμορ.

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου