Οι kallitexnes.gr βρέθηκαν στο θέατρο “Αltera Pars” και παρακολούθησαν την παράσταση “Love versus hate”, του English Theatre Club, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Tessa Clark.
Το English Theatre Club, στα 15 χρόνια παρουσίας του στον ελληνικό χώρο,έχει ανεβάσει παραστάσεις σε πολλά μέρη και σχολεία της χώρας. Όντας το πρώτο και μοναδικό θέατρο που “μιλάει αγγλικά “, έχει πρωτοτυπήσει και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από όλο τον κόσμο.
Μέσα από παραστάσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου, παιδιά , γονείς και καθηγητές, συμμετέχουν στο θεατρικό και μέσα από αγγλικά παραμύθια και έργα του Σαίξπηρ, τους δίνεται η ευκαιρία αφενός να διδαχθούν ευχάριστα την αγγλική γλώσσα και αφετέρου να διασκεδάσουν όλοι μαζί!
Η όλη αυτή ιδέα ξεκίνησε από την εκπαιδευτικό Tessa Clark, και έχει σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν την αγγλική γλώσσα αλλά και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα της αγγλικής παράδοσης και του θεάτρου.

Φέτος λοιπόν, η Tessa Clark και η ομάδα της, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια παρουσίας του English Theatre Club, παρουσιάζει στο Altera Pars, δύο έργα : To γνωστό σε όλους μας βρετανικό παραμύθι “Ο Τζακ και η φασολιά” ,που απευθύνεται σε παιδιά από 5-9 ετών και το “Love versus Hate”, μια θεατρική σπουδή πάνω στο έργο του άγγλου δραματουργού Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ,μια ιδανική επιλογή για παιδιά από 9 ετών και άνω.
Το τελευταίο ,είναι μια θεατρική σπουδή πάνω στο πασίγνωστο έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Μια καθηγήτρια θεάτρου, εκπαιδεύει τον μαθητή της για τον ρόλο του Ρωμαίου. Υπάρχει όμως και ο πατέρας του νέου ο οποίος αντιτίθεται σε όλο αυτό το εγχείρημα. Θα μπορέσει η μαγική δύναμη του θεάτρου να γεννήσει ένα νέο αστέρι και να κάμψει τις αντιστάσεις του αυστηρού γονιού;

ΚΡΙΤΙΚΗ

Από τις 24/2 ως τις 14/4 ,μεγάλες ομάδες νεαρών παιδιών με τη συνοδεία των γονιών τους, παρακολουθούν τις περιπέτειες των ηρώων μας σε μια παράσταση γραμμένη στα Αγγλικά και συμμετέχουν ενεργά στη δράση.
Οι ήρωες του έργου μας, με απλά Αγγλικά, και μέσω της”Interactive method”, συναντούν επί σκηνής τους υπόλοιπους ήρωες του έργου, που δεν είναι άλλοι από τους μικρούς μας φίλους , οι οποίοι με διαδραστικό τρόπο, γίνονται ηθοποιοί για όλη την ώρα που διαρκεί η παράσταση.
Tα πανέξυπνα, γραμμένα σε απλή γλώσσα κείμενα της Tessa Clark, τραβάνε άμεσα στην προσοχή και διδάσκουν μέσα από πλούσια νοήματα, διδάγματα, ιστορία και λογοτεχνία, τις βασικές γραμματικές και συντακτικές δομές της αγγλικής γλώσσας.
Η σκηνοθεσία χαρακτηρίζεται από χιούμορ, αμεσότητα, αστείες ανατροπές, γεμάτη από μουσική ,χορό και τραγούδι. Ειδικά τα δύο τελευταία ,είναι έργο της Mercia Lamb , η οποία κρατά και τον γυναικείο ρόλο στην παράσταση αυτή.
Μια υπόθεση δοσμένη με μια τόσο ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και διανθισμένη με την αρμονική κίνηση του σώματος και τη χορογραφία, σίγουρα συγκινεί και ξεσηκώνει για τα καλά μικρούς και μεγάλους. Αν σε όλο αυτό προσθέσουμε και την υποκριτική δύναμη και ταλέντο των ηθοποιών μας, τότε έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Το συνολικό έργο της σκηνοθέτιδάς μας, ως εκπαιδευτική και θεατρική ιδέα, είναι από μόνο του κάτι εντελώς διαφορετικό και εκπληκτικό ως σύλληψη και μέσω μιας χαρούμενης ,ανάλαφρης και interactive σκηνοθεσίας, εντυπωσιάζει και δημιουργεί μεγάλο θαυμασμό! Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όλη της την προσπάθεια αυτή! Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει, και πάντα να μας προσφέρει τόσο υπέροχα νεανικά έργα!

romeo2-768x544

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές μας, τόσο η Mercia Lamb ,όσο και ο Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου, και φυσικά η γενναιόδωρη οπτικά παρουσία του Ian Robertson, ανέβασαν το επίπεδο της όλης δημιουργίας και αγαπήθηκαν τόσο από τα παιδιά όσο και από τους μεγάλους.
Σε τόσο ξεχωριστούς ρόλους τόσο ως ερμηνευτές όσο και ως εκπαιδευτικοί, μέσα από διδάγματα της αγγλικής, μας δίδαξαν επίσης και για βασικές κοινωνικές αρχές, όπως ο σεβασμός στον άλλο, η αλληλεγγύη ,το δικαίωμα της ισότητας και άμιλλας σε κάθε επίπεδο της ζωής.
Αλλάζοντας συνέχεια ρόλους και κοστούμια, έγιναν καθηγήτρια και μαθητής, Μοντέγοι και Καπουλέτοι, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, γιος και πατέρας , εντυπωσιακοί κονφερανσιέ, μα κυρίως φίλοι και ταυτόχρονα δάσκαλοι για τα παιδιά που τους παρακολουθούσαν ενθουσιασμένα.
Η Mercia Lamb, η οποία είχε αναλάβει την κίνηση και τις χορογραφίες επίσης, η πιο διασκεδαστική δασκάλα επί σκηνής, σε ανοιχτή επικοινωνία με το κοινό, καλούσε αγόρια και κορίτσια να γίνουν και εκείνα ηθοποιοί και να παίξουν έναν ενεργό ρόλο στην παράσταση. Μέσα από τον χορό ,την κίνηση, και τον ζωντανό διάλογο, κατάφερε τόσο να διασκεδάσει όσο και να διδάξει τα παιδιά την αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία, και διαχρονικές αξίες και αρχές οι οποίες είναι χρήσιμες για τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Μια εξαιρετική ερμηνεία, και άλλο τόσο παρουσία, την ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερε!

Ο Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου (Julius Athanasiou),ένας κομψός Ρωμαίος, ένας ντροπαλός μα ταυτόχρονα παθιασμένος με το θέατρο μαθητής, ιππότης και Σούπερμαν ταυτόχρονα, είναι ο ιδανικός σύντροφος της Mercia Lamb στις περιπέτειες τους επί σκηνής. Ένας νέος ,ταλαντούχος και δοτικός καλλιτέχνης, ο οποίος έχοντας αναλάβει ένα δύσκολο είδος θεάτρου, ομολογουμένως κατορθώνει να βγει ήρωας και νικητής στις καρδιές όλων. Ειδικά των παιδιών! Για την όλη του αυτή συμμετοχή του δίνουμε συγχαρητήρια και του ευχόμαστε πάντα το μέλλον να μας τον φέρνει σε ανάλογες θεατρικές περιπέτειες ,γεμάτες φρεσκάδα και κέφι!

Ο Ian Robertson, ως guest star, είναι πραγματικά σπουδαίος στον ρόλο του πατέρα του μαθητή και ένα απαραίτητο στοιχείο για την παράσταση. Μια δυναμική και έντονη παρουσία, την οποία με μεγάλη τέρψη την βλέπουμε να μεταβάλλεται από αυστηρό και αρνητικό άνθρωπο στην αρχή, σε έναν θετικό και υποστηρικτικό πατέρα στο τέλος αυτής! Μια εξίσου ωραία ερμηνεία που ενθουσίασε το κοινό, τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε μόνο τα καλύτερα!

Η Bessy Yiovri, έχει επιμεληθεί τα κοστούμια και τη σκηνογραφία της παράστασης τα οποία εντυπωσιάζουν με την ποιότητα και την πιστότητά τους ,μια και παραπέμπουν τόσο στη σημερινή όσο και στην πιο παλιά εποχή , τόσο του Σαίξπηρ όσο και του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Τα κοστούμια, γεμάτα χαρούμενα χρώματα, τραβούν άμεσα την προσοχή και συμβαδίζουν απόλυτα με το πνεύμα του θεατρικού. Πάρα πολύ καλή δουλειά, ευχαριστούμε θερμά την ταλαντούχα δημιουργό!

Είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό να παρακολουθεί κάποιος κάτι εντελώς φρέσκο, πρωτότυπο και τόσο ξεχωριστό ως δημιουργία! Μιλάμε για ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό θέατρο, που περνάει με μεγάλη ευκολία σημαντικά μηνύματα και ταυτόχρονα διασκεδάζει και διδάσκει τα παιδιά με τον πιο χαριτωμένο τρόπο. Μια παράσταση που κάθε παιδί, γονέας και εκπαιδευτικός πρέπει υποχρεωτικά να δει! To English Theatre Club, παίζοντας μόνο για όλους εσάς, είτε σε θεατρική σκηνή ,είτε σε επιλεγμένα σχολεία της Αττικής, ήρθε για να μείνει και να δώσει μια άλλη αίσθηση στο τι εστί θεατρική διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Μην χάσετε με τίποτα τις παραστάσεις του!

Ταυτότητα παράστασης

Διάρκεια: 60′
Κείμενο: Tessa Clark
Σκηνοθέτης: Tessa Clark
Σκηνογραφία: Bessy Yiovri
Κοστούμια: Bessy Yiovri
Χορογραφία: Mercia Lamb
Κίνηση: Mercia Lamb
Ερμηνεύουν: Mercia Lamb, Julius Athanasiou
Guest Star: Ian Robertson

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου